top of page
Pimm logo

Så skapar tjejerna på PIMM hållbar kommunikation - med effekt på både varumärken och miljön

Updated: May 26, 2023

PIMM Sthlm är koncept- och kommunikationsbyrån som nu tar tydligt fokus på kunder med en uttalad hållbarhetsprofil eller som vill ställa om till en mer hållbar inriktning. De växlar också upp och har precis värvat från IKEA.

 

Cira Wikström, Kristine Lium och Josefine Max

From left: Cira Wikström, Kristine Lium, Josefine Max.

 

Bolag idag behöver vara framtidsadaptiva och börja tänka cirkulärt för att vara attraktiva för sina kunder. "Det är fler och fler kunder som väljer bort varumärken som inte har en tydlig hållbarhetsprofil", säger Kristine Lium grundare av PIMM.


"På PIMM gör vi innehåll som skapar attraktivitet och konverterar, med hållbarhet i fokus", fortsätter Kristine Lium. "En av de kunder vi jobbar med nu är Vidde Snow Mobility som gör världens mest hållbara snöskoter och revolutionerar branschen för terrängfordon.”


Att jobba med kommunikation som har ett syfte har växt fram mer och mer de senaste åren och PIMM jobbar med flera impact bolag som vill ta sig an större transformationer inom green, hard och deep tech. "Komplexa produkter och tjänster kräver mer konceptuell kommunikation och designade lösningar, något vi har specialiserat oss på", säger Kristine Lium.


Som ett led i detta har PIMM precis rekryterat en person som ska jobba med konceptuellt innehåll och copy, Josefine Max. Hon kommer senast från IKEA där hon jobbat med kommunikation och PR, speciellt inom hållbarhetsfrågor.


"På PIMM gör vi innehåll som skapar attraktivitet och konverterar, med hållbarhet i fokus"


Core teamet på PIMM jobbar integrerat med olika specialister som är experter på sina områden. "Istället för att ha en stor organisation så agerar vi snabbt och lösningsorienterat för att skapa lösningar för våra kunder", kompletterar Cira Wikström, medgrundare och konceptdesigner.


Sättet att jobba på är inte den klassiska modellen för många byråer idag, men teamet på PIMM upplever att det är avgörande för att erbjuda ett brett spektrum av möjligheter samtidigt som man kan ha en ekonomisk hållbar lösning för såväl kunden som byrån.


"Målet är att vi tillsammans med våra kunder ska skapa hållbara effekter, både för varumärket men också för människor och planeten" avslutar Kristine Lium.
PIMM_Press_images
.zip
Download ZIP • 17.78MB


Comments


bottom of page